HOME | NIEUWS | LACHENDE BOEDDHA | SPIRITUEEL CAFE | CURSUSSEN | LINKS | CONTACT
 
 
 

Wij ontvangen zondagmiddag 9 september 2003 een oude vriendin van ons t.w. Henny Stam, die een lezing zal geven over Krishnamurti. Ze zal een videopresentatie geven over "De waarheid is een land zonder pad" , Stichting Krishnamurti Nederland

Adres: Spiritueel Centrum Studio Sekieta, Hoogstraat 162a te Haastrecht.( naast Museum Bisdom van Vliet )

Krishnamurti

Tientalle jaren geleden zijn wij al met Krishnamurti in aanraking gekomen.

Dit heeft bij Rien vooral een gevoel van thuiskomen teweeg gebracht. Ik hoor hem nog zeggen. "Die man, zegt nou precies wat ik denk en voel. Zie je nou wel, dat ik niet gek ben, hij deelt in ieder geval mijn visie op het leven."

Krisnamurti ( 1895-1986 ) behoort tot de toonaangevende spirituele persoonlijkheden van de twintigste eeuw. Hij inspireerde bekende schrijvers, kunstenaars en pedagogen. Hij werd geboren in India.

Op dertien jarige leeftijd werd hij opgenomen door de Theosofische Vereniging, die hem beschouwde als de " wereldleraar". Zijn toespraken en boeken houden geen verband met een of andere religie, ze zijn bedoeld voor de wereld. De kern van zijn leer is inzicht de verkrijgen en dat fundamentele maatschappelijke veranderingen alleen teweeg kunnen worden gebracht door een transformatie van het persoonlijk bewustzijn.

"Een van de grootste denkers van deze eeuw " zegt de Dalai Lama.

Deepak Chopra zegt, dat Krishnamurti zijn leven diepgaand beinvloed en hem heeft geholpen zijn barrieres naar vrijheid te doorbreken.

"Wees je eigen licht, zegt dan ook deze wereldberoemde Indiase leraar. Om dat te breiken wijst hij op de noodzaak " naar binnen" te gaan en onszelf werkelijk te leren kennen. Pas dan zijn we in staat de conflicten in de wereld en ook vooral de conflicten in onszelf, echt te begrijpen. Wij zijn de wereld en het is onze indivuduele chaos, die de wanorde in de samenleving creeert. Stap voor stap laat Krishnamurti zien ( in zijn boeken en op de video banden ) hoe we zelf onze eigen onrust weg kunnen nemen. Zo wijst hij de weg naar werkelijke vrijheid, wijsheid en goedheid in de mens - in ons.

Hij is slechts onze leraar, een ander kan het niet voor ons doen, wij moeten het "zelf" doen. Jij bent je eigen goeroe.

"Het licht in jezelf" is de titel van een van zijn boeken.

Henny Stam uit Gouda is (secretaris) van de Stichting Krishnamurti Nederland. Er worden door haar ook Krishnamurti week-enden en vakantieweken georganiseerd. Voor informatie kan je haar bereiken via tel.nr. 0182-582549 of via e-mail: henny.stam@wxs.nl

Hebben we je belangstelling opgewekt, dan ben je van harte WELKOM op zondagmiddag 9 februari a.s.

Deze lezing wordt gegeven op Zondagmiddag 9 februari 2003.
Aanvang 15.00 uur, de zaal is open om 14.30 uur.
Toegang is gratis.
In (Spiritueel Centrum) Studio Sekieta, Hoogstraat 162a te Haastrecht.
( 't poortje naast Museum Bisdom van Vliet).
N.B: Goed te bereiken met het openbaar vervoer, de bus stopt praktisch voor de deur. Vanuit Gouda neemt u de bus richting Utrecht. Als u met de auto komt, kunt u deze parkeren aan de overkant van de weg op het parkeerterrein bij het bejaardenhuis.

Voor info : tel. 0182-373086 / 06-20970285
Jannie van der Meer
Rozenplantsoen 20
2841 AN Moordrecht
de_lachende_boeddha@hotmail.com

De bijeenkomsten zijn gratis, daar ze voor een ieder toegankelijk moeten kunnen zijn en blijven.
Een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.
Koffie, thee en drankjes afrekenen bij Laura aan de bar.