HOME | NIEUWS | LACHENDE BOEDDHA | SPIRITUEEL CAFE | CURSUSSEN | LINKS | CONTACT
 
 
 
In Spiritueel cafe " de lachende boeddha" ontvangt Jannie van der Meer op zondagmiddag 10 februari 2002 aanvang 15.00 uur gast Peter van Kouteren, die uitleg geeft over de "ONDEVIT" METHODE

Adres: Spiritueel Centrum Studio Sekieta, Hoogstraat 162a te Haastrecht.( naast Museum Bisdom van Vliet ) In 1983 ontwikkelde de franse ingenieur Claude G.A.Onillon de ONDEVIT-methode met als doel energetische blokkades op te sporen en vervolgens te herstellen. Inmiddels zijn er gediplomeerde therapeuten werkzaam in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk, Zwitserland en de Verenigde Staten. Ondevit dankt zijn naam aan een combinatie van twee woorden: 'onde', het franse woord voor'golf' en 'vitale', wat staat voor 'leven'. Zonder energie is er geen leven mogelijk. Ook onze lichamelijke conditie is afhankelijk van energie. In China werd lang geleden de energiedoorstroming in het menselijk lichaam in kaart gebracht. Deze kanalen worden de acupunc- tuurmeridianen genoemd. Door de amerikanen Goodheart en Thie is een methode ontwikkeld, de Kinesiologie, om deze energiedoorstroming in het lichaam te onderzoeken. Het lichaam blijkt namelijk te reageren met veranderingen in de spierspanning bij energieblokkades. Dit is te voelen door een eenvoudige druk uit te oefenen op een arm of een been. Een arm is het makkelijkst en deze kinesiologische armtest wordt door de ONDEVIT-therapeut toegepast. De mens heeft alles een naam gegeven. Alles wat we kennen, is benoemd, daarom kunnen we er op reageren. Als we blij zijn, roepen we "haa", als we bang zijn "hoeoe", als we iemand troosten "oooch kooom maar". Elke klank heeft zijn eigen energie en uitwerking. Claude Onillon is er in geslaagd om met de ONDEVIT-machine deze energie van geschreven woorden in een draagstof over te brengen. Deze energie wordt in een fysiologische zoutoplossing overgebracht en hiervan stelt de therapeut de ONDEVIT-flesjes samen. Deze druppels worden ingenomen.
Alles wat we kennen, heeft een naam, maar op sommige woorden reageert ons lichaam met een energieverstoring. Woorden, zoals van mensen, situaties ( angsten en fobiŽn ), lichaamsonderdelen, virussen, allergiŽn etc. worden op speciaal ontwikkelde kaartjes geschreven. In combinatie met een magneet wordt de reactie van het lichaam hierop met de kinesiologische armtest getest, sommige onderwerpen zullen een duidelijke afname in spierkracht geven. Deze testen "zwak". Magnetisme is een onmisbare energie in ons universum. Zonder magnetisme bestaat er niets. Magnetisme kan beschouwd worden als een scheppende energiebron. Samen met geschreven woorden is het mogelijk terug te keren naar die energiebron. Wij absorberen de energie van die woorden om te leven en de test onthult die energie samen met het magnetisme.
Met de uitgeteste woorden als uitgangspunt worden nu de flesjes met ONDEVIT-druppels samengesteld. Bij het innemen hiervan wordt nu telkens een positieve impuls aan de energiecirculatie van het lichaam gegeven. En men zal merken dat men zich nu beter zal voelen met de uitgeteste onderwerpen. Een allergie verdwijnt, men gaat beter om met ouders of collega's, en wordt minder moe. De inname werkt versterkend op lichaam en geest. Het zelfgenezend vermogen wordt op een gerichte manier gestimuleerd.
Kortom, de blokkades vallen weg, men komt in het reine met zichzelf, zijn lichaam en zijn omgeving. Dan kun je weer handelen vanuit je eigen vrije, diepste wezen.

Voor meer informatie over de Ondevit-methode kunt u contact opnemen met Peter van Kouteren, ONDEVIT-therapeut te Velserbroek, aangesloten bij de STICHTING ONDEVIT NEDERLAND in Rijswijk, tel.023-5373037.

Deze lezing wordt gegeven op Zondagmiddag 14 oktober 2001.
Aanvang 15.00 uur, de zaal is open om 14.30 uur.
Toegang is gratis.
In (Spiritueel Centrum) Studio Sekieta, Hoogstraat 162a te Haastrecht.
( 't poortje naast Museum Bisdom van Vliet).
N.B: Met openbaar vervoer goed te bereiken, de bus stopt voor de deur.

Voor info : tel. 0182-373086 / 06-20970285
Jannie van der Meer
Rozenplantsoen 20
2841 AN Moordrecht
de_lachende_boeddha@hotmail.com

De bijeenkomsten zijn gratis, daar ze voor een ieder toegankelijk moeten kunnen zijn en blijven.
Een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.
Koffie, thee en drankjes afrekenen bij Laura aan de bar.