HOME | NIEUWS | LACHENDE BOEDDHA | SPIRITUEEL CAFE | CURSUSSEN | LINKS | CONTACT
 
 
 

De keer ontvangt Jannie van der Meer op zondagmiddag 10 november a.s. Anneke van der Vliet van Tekenatelier SHAKTI.

Adres: Spiritueel Centrum Studio Sekieta, Hoogstraat 162a te Haastrecht.( naast Museum Bisdom van Vliet )

"Mandela's tekenen"

Mandala betekent cirkel in het Sanskriet, een oude Indiase taal. Op de hele wereld al vanaf de vroegste geschiedenis vind je overal cirkels. Vooral in India en Tibet worden prachtige mandala's gemaakt, tot aan de dag van vandaag. Het is een symbolische plattegrond van het universum.
Wat ook fascinerend is, dat de Tibetanen ook Mandala's maken van zand. Ze zijn vreselijk lang bezig met het strooien en vegen, dan alles weer weg om het zand aan de rivier toe te vertrouwen. Niet het resultaat, maar het proces is het belangrijkst.
Langzamerhand krijgt mandalatekenen ook in ons westerse Nederland wat meer bekendheid.

Overal zie je Mandala's. Denk maar aan onze aarde, de zon en de maan, de baan, die de aarde om de zon draait, het wiel, een ring, een klok. Een cirkel heeft voor ons een speciale betekenis. Een cirkel heeft geen vervelende hoeken, rond staat voor prettig.
Het mandalatekenen en kleuren geeft dan ook rust, er ontstaat een afgeschermde, veilige binnenwereld, prettig om naar te kijken, prettig om in te werken. Er zijn veel soorten mandala's en de daarbij behorende technieken om te leren. Een aantal voorbeelden zijn: rozet, spiegel, golf, spiraal, enz. In de creatieve beleving van veel mensen in de westerse wereld heeft de mandala zich een eigen plaats veroverd. Door op een eigen manier om te gaan met je eigen kracht en creatief vermogen, zonder daarin belemmerd te worden door technische tekenkennis, kun je tot ontplooiing komen. De tijd waarin we leven is zeer hectisch, de mensen lijken steeds meer te verharden.
Velen hebben behoefte om gezien en gehoord te worden en zelf scheppend bezig te zijn.
Daarom is het intu´tief mandalatekenen genezend. In ieder mens schuilt scheppende energie, die zijn lichaam onderhoudt, zijn denken en fantasie be´nvloedt en hem als vrij mens tot eigen keuzes en inzichten brengt. Wij noemen dit ons creatief vermogen.

Deze energie kan echter door allerlei oorzaken geblokkeerd raken, waardoor een veelheid van klachten kan ontstaan.
Door het intu´tief tekenen wordt het expressievermogen gestimuleerd en opgebouwde blokkades worden afgebroken om de eigen scheppende energie weer te laten stromen.

Iedere keer ervaar ik zelf hoe bevrijdend het tekenen en kleuren kan zijn en ik hoop, dat het bij u ook zo mag werken. Zet maar eens een cirkel op papier, herhaal de cirkelrand een paar keer tot dit stevig aanvoelt.
Zet de stip in het midden.
Met deze mandala heb je je ruimte ingenomen.

Heel veel tekenplezier.

Deze lezing wordt gegeven op Zondagmiddag 10 November 2002.
Aanvang 15.00 uur, de zaal is open om 14.30 uur.
Toegang is gratis.
In (Spiritueel Centrum) Studio Sekieta, Hoogstraat 162a te Haastrecht.
( 't poortje naast Museum Bisdom van Vliet).
N.B: Goed te bereiken met het openbaar vervoer, de bus stopt praktisch voor de deur. Vanuit Gouda neemt u de bus richting Utrecht. Als u met de auto komt, kunt u deze parkeren aan de overkant van de weg op het parkeerterrein bij het bejaardenhuis.

Voor info : tel. 0182-373086 / 06-20970285
Jannie van der Meer
Rozenplantsoen 20
2841 AN Moordrecht
de_lachende_boeddha@hotmail.com

De bijeenkomsten zijn gratis, daar ze voor een ieder toegankelijk moeten kunnen zijn en blijven.
Een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.
Koffie, thee en drankjes afrekenen bij Laura aan de bar.