HOME  | NIEUWS  | LACHENDE BOEDDHA  | SPIRITUEEL CAFE  | CURSUSSEN  | LINKS  | GEDICHTEN / SPREUKEN  | CONTACT  | GASTENBOEK  | ARCHIEF SPIRITUEEL CAFE
 
 
 

In Spiritueel cafe " de lachende boeddha" ontvangt Jannie van der Meer op Zondagmiddag 12 september 2004 aanvang 15.00 uur gast Peter den Haring uit Den Haag.

Adres: Spiritueel Centrum Studio Sekieta, Hoogstraat 162a te Haastrecht.( naast Museum Bisdom van Vliet )

"de Vuurproef van Verenike"

De Vuurproef van Verenike is een (magisch) verhaal van een eerste liefde. ( vroeger noemden we dat een “ kalverliefde”),gesitueerd in een negentiende-eeuws, Oost-Europees décor.
De doelgroep omvat vooral meiden en jonge vrouwen ( vanaf 12 jaar),die zich ook,bewust of onbewust, verwant voelen met magie en het heksenconcept.
Peter heeft zich ten doel gesteld, kennis over te dragen aan tieners door middel van deze roman.
Hij beschrijft vanuit een “therapeutische” optiek en in een grappige symboliek de ontwikkelingsgang van een jong meisje.Door de romantiek en de directe humor is het verhaal toegankelijk voor jongeren vanaf 12 jaar.Volwassenen zullen het eerder als een spirituele fabel lezen.
Verenike gaat na een ruzie met haar pleegmoeder op zoek naar haar vader, die ze nooit gekend heeft. Ze weet alleen, dat hij ooit muzikant was.

Een man met een grote blonde snor en dat hij waarschijnlijk in de verre stad Praalburg woont. Daar is net de oorlog tot een eind gekomen. Lastig bij haar speurtocht is, dat veel mensen denken deze meneer Ongrond te kennen, maar dat ze allemaal verschillende ideeen over hem hebben. Gelukkig spreekt onze heldin de taal der dieren en dat scheelt.Via tove(na)rij, trollen, hulp van kraaien en knappe kunsten weet ze verzoening tussen een eenogige heks en de klagerige Regentes van Praalburg te bewerkstelligen. Ze leert ondertussen in een razendsnel tempo en onder grote druk wat handige levenslessen. De confrontatie met een dubieuze draak is de zwaarste beproeving. Haar vader blijft weliswaar een mysterie, maar al haar inspanningen bezorgen Verenike op haar vijftiende verjaardag wel de l;iefde van een echte prins. Als diens Denkhoofd eindelijk het pijnlijke voelen van zijn lichaam geaccepteerd heeft.

Peter den Haring ( 1946) is Nijenrodiaan en werkt als journalist. Hij heeft daarnaast in Den Haag een praktijk als personal coach en hypnotherapeut, waarin hij ook gebruik maakt van astrologie, Tarot en aura lezen. Hij geeft tevens lezingen en workshops.

De tijdschriften ONKRUID en JONAS gebruikten in 2003 zijn CD met auroschoonmaakoefeningen als welkomstgeschenk voor nieuwe abonnees.
In 2004 maakte hij een CD met Trance reizen.
Zijn laatste boek heette De keizer die flauwviel-veertien verhalen uit de reincarnatie-therapie (1996).
Eerder, in 1995 schreef hij De Belofte ( schelmenroman over Atlantis).
In 1994, Het Domino-orakel ( over het waarzeggen met dominostenen).

Het boek is te bestellen bij uitgeverij Hajefa te Zoetermeer tel.079-3617345 ( Peter Saarloos)
Als je het eerst zou willen lezen voor je naar deze byzondere middag komt in spiritueel cafe “ de lachende boeddha” op zondagmiddag 12 september a.s.Aanv.15.00 uur.

Voor meer info: www.peterdenharing.nl
e-mail: peterdenharing@hetnet.nl
praktijk(adres): Van Diemenstraat 194, 2518 VH den Haag.
telefoon : 070-3646639

Aanvang 15.00 uur, de zaal is open om 14.30 uur.
In (Spiritueel Centrum) Studio Sekieta, Hoogstraat 162a te Haastrecht.
( 't poortje naast Museum Bisdom van Vliet).
N.B: Goed te bereiken met het openbaar vervoer, de bus stopt praktisch voor de deur. Vanuit Gouda neemt u de bus richting Utrecht. Als u met de auto komt, kunt u deze parkeren aan de overkant van de weg op het parkeerterrein bij het bejaardenhuis.

Voor info : tel. 0182-373086 / 06-20970285
Jannie van der Meer
Rozenplantsoen 20
2841 AN Moordrecht
de_lachende_boeddha@hotmail.com

Minimale bijdrage 3 euro (incl. 1 x koffie/thee). Je bijdrage kan HELAAS niet langer vrijblijvend zijn, daar we vanaf heden een prijskaartje aanhangt. Het is niet de bedoeling om winst te maken, maar WEL om kostendekkend bezig te zijn en dat ook te blijven.