HOME | NIEUWS | LACHENDE BOEDDHA | SPIRITUEEL CAFE | CURSUSSEN | LINKS | CONTACT
 
 
 

In Spiritueel cafe " de lachende boeddha" ontvangt Jannie van der Meer op Zondagmiddag 13 oktoberi 2002 aanvang 15.00 uur gast Els de Vos-Oosterom uit Lopik. Ze zal een lezing geven over "Leren omgaan met je innerlijke pijn".

Adres: Spiritueel Centrum Studio Sekieta, Hoogstraat 162a te Haastrecht.( naast Museum Bisdom van Vliet )

"Leren omgaan met je innerlijke pijn"

Op Zondagmiddag 13 October 2002 in spiritueel cafe " De Lachende Boeddha".
Met als onderwerp : Leren omgaan met je innerlijke pijn.

Innerlijke pijn kan misschien ook als zielen-pijn worden verstaan.
In onze ziel - misschien ook wel hart genoemd - zetelt het wezen dat we zijn. In onze behoeften, verlangens en onze kracht hebben we de mogelijkheid ons zelf te leren kennen.

Innerlijke pijn kan sluimeren als een soort verdrietig gemis van iets, wat niet goed onder woorden gebracht kan worden. Innerlijke pijn kan zich ook als zo iets groots manifesteren dat het leidt tot blokkades in de groei van onze persoonlijkheid. Dit, omdat er zoveel pijn kan zijn, dat we onszelf niet goed meer kennen en herkennen. Een verdwaald gevoel in wie we zijn of wie we denken te zijn. Het kan ons doen vervreemden van onszelf, en maakt het leven steeds ingewikkelder in de uitkomst ervan.

Een manier om met deze pijn om te gaan is de pijn te erkennen en onder ogen te zien. Het betekent, dat je op zoek moet gaan naar de behoefte, die onder de pijn zit, kijken waar je miskent, afgewezen en niet gehoord bent.

Op deze reis zal je jezelf leren kennen. Het is (mijns inziens) de moeilijkste reis die je kunt maken. Tegelijkertijd is het ook de mooiste reis, omdat je jezelf en je geschiedenis her inneemt in een nieuw geboren kracht. Een nieuwe kennismaking met de mens, die je oorspronkelijk bent, en die het leven van je heeft gemaakt.

Voor vrijblijvende informatie of vragen:
Praktijk voor Psycho-Sociaal Welzijn
Els de Vos-Oosterom te Lopik. Tel nr. 0348-553158.

Aanvang 15.00 uur, de zaal is open om 14.30 uur.
Toegang is gratis.
In (Spiritueel Centrum) Studio Sekieta, Hoogstraat 162a te Haastrecht.
( 't poortje naast Museum Bisdom van Vliet).
N.B: Goed te bereiken met het openbaar vervoer, de bus stopt praktisch voor de deur. Vanuit Gouda neemt u de bus richting Utrecht. Als u met de auto komt, kunt u deze parkeren aan de overkant van de weg op het parkeerterrein bij het bejaardenhuis.

Voor info : tel. 0182-373086 / 06-20970285
Jannie van der Meer
Rozenplantsoen 20
2841 AN Moordrecht
de_lachende_boeddha@hotmail.com

De bijeenkomsten zijn gratis, daar ze voor een ieder toegankelijk moeten kunnen zijn en blijven.
Een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.
Koffie, thee en drankjes afrekenen bij Laura aan de bar.