HOME | NIEUWS | LACHENDE BOEDDHA | SPIRITUEEL CAFE | CURSUSSEN | LINKS | CONTACT
 
 
 

In Spiritueel cafe " de lachende boeddha" ontvangt Jannie van der Meer op Zondagmiddag 14 april 2002 aanvang 15.00 uur gast Laura Janssen. Ze zal een lezing geven over Hatha-Yoga.

Adres: Spiritueel Centrum Studio Sekieta, Hoogstraat 162a te Haastrecht.( naast Museum Bisdom van Vliet )

"Dat de open mond zich verbaast over de vallende bloessems, dat kind is de Boeddha".

Zondagmiddag 14 april 2002, aanvang 15.00 uur wordt er een interactieve lezing gehouden door Laura Jansen in spiritueel cafe " de lachende boeddha" over o.a.Hatha Yoga.

De Hatha-Yoga voorafgaande aan meditatie brengt een diep gezondmakende ontspanning teweeg. Ontspanning is de tegenhanger van inspanning. Het bevrijd zijn van nerveuze spanningen, meer nog de terugkeer van overdreven aktiviteit tot een toestand van psychisch-lichamelijk evenwicht.Ontspanning is voor de opgejaagde en verkrampte mens van fundamenteel belang.Wie zich niet ontspannen kan en zich de hele dag in overactiviteit, overprikkeling en rusteloosheid verkrampt, komt s'avonds moe en afgemat thuis.Hij voelt zich geheel uitgeknepen, is nerveus, onrustig en slecht gehumeurd.Kan slecht slapen voelt zich onrustig in bed, omdat de geest niet stopt met malen.

De lichamelijke ontspanning is in geneeskundig opzicht iets buitengewoon belangrijks, want een verrassend groot aantal klachten is terug te voeren op verkrampingstoestanden van de spieren en kan dien tengevolge met ontspanningsoefeningen wezenlijk verbeterd of zelfs genezen worden. Hier is het dat de ademhaling om de hoek komt kijken. In de Yoga praat je over Pranayama. In de zuurstof, die we tot ons nemen is een genezende vitale energie aanwezig. Deze energie noemt men in de Indiase filosofie "Prana".

Als we deze energie bewust tot ons nemen en door ons lichaam laten stromen brengen we levenskracht naar onze cellen en met iedere uitademing bevrijden we ons van vergiften en spanningen opgeslagen in de spieren en organen van ons lichaam. Hierna komen we bij de "Asana's" dit zijn oefeningen en houdingen, die al eeuwen oud zijn en eenvoudig en prettig om te doen.

Tijdens een korte interactieve-lezing over dit onderwerp hoopt Laura Jansen dan ook enkele van deze houdingen uit te proberen. Verder vanuit de invalshoek van Osho en haar zeer geliefde leraar Hans Wesseling wil ze iets uit de doeken doen over "het Atma" de plaats van het "zijn" en "de ziel" op deze planeet.

Reincarnatie en zoals Zorba de Boeddha placht te zeggen de "gelukzaligheid van het eeuwige zijn".

Sinds 1984 geeft ze al hatha-yoga les en beoefent ze reincarnatie-regressie en hypnotherapie. Sinds enkele jaren is zij studente aan het Ayurvedisch Gezondheidcentrum Nederland waar door Indiase artsen onderricht gegeven wordt in de Ayurvedische leer, massages en het herstellen van de harmonie op natuurlijke basis.

Wie meer wil weten over Hatha-Yoga of de overige aktiviteiten in Studio Sekieta kan vrijblijvend informatie inwinnen bij Laura Jansen, tel.06-22236125.Zie tevens www.sekieta.nl

Deze lezing wordt gegeven op Zondagmiddag 10 maart 2002.
Aanvang 15.00 uur, de zaal is open om 14.30 uur.
Toegang is gratis.
In (Spiritueel Centrum) Studio Sekieta, Hoogstraat 162a te Haastrecht.
( 't poortje naast Museum Bisdom van Vliet).
N.B: Goed te bereiken met het openbaar vervoer, de bus stopt praktisch voor de deur. Vanuit Gouda neemt u de bus richting Utrecht. Als u met de auto komt, kunt u deze parkeren aan de overkant van de weg op het parkeerterrein bij het bejaardenhuis.

Voor info : tel. 0182-373086 / 06-20970285
Jannie van der Meer
Rozenplantsoen 20
2841 AN Moordrecht
de_lachende_boeddha@hotmail.com

De bijeenkomsten zijn gratis, daar ze voor een ieder toegankelijk moeten kunnen zijn en blijven.
Een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.
Koffie, thee en drankjes afrekenen bij Laura aan de bar.