HOME | NIEUWS | LACHENDE BOEDDHA | SPIRITUEEL CAFE | CURSUSSEN | LINKS | CONTACT
 
 
 
Verbondenheid met al het leven. En positiviteit ten aanzien van m'n taak in dit leven. Tevens van mededogen.

In Spiritueel cafe " de lachende boeddha" ontvangt Jannie van der Meer op zondagmiddag 9 december 2001 aanvang 15.00 uur mevrouw Loes Vrolijk van Kerncoaching en Training uit Gouda.

Zij zal een interactieve spreekbeurt houden in Spiritueel Centrum Studio Sekieta, Hoogstraat 162a te Haastrecht en meer vertellen over wat vergeving is en wat het je kan opleveren. Vergeving - Een moedige keuze voor innerlijke vrede

Bij vergeving gaat het erom, dat je (een deel van) je wrok en haat kunt loslaten en kunt ervaren hoeveel ruimte je hierdoor in jezelf schept.

Waarom zou je jezelf of iemand anders willen vergeven? Wrok voelen wordt wel eens vergeleken met het vasthouden van een stuk gloeiend heet hout om dat naar een ander te gooien, waaraan je ondertussen wel jezelf brandt. Wrok maakt dat de nare ervaring keer op keer gevoeld wordt: door jezelf. Het trekt ook een zware wissel op je lichamelijk welzijn. Wrok brengt op lichamelijk, emotioneel en spiritueel niveau blokkades aan.

Voor alle duidelijkheid: vergeven is niet ongewenst of kwetsend gedrag goedkeuren of steunen of het ontkennen van je woede. Het betekent ook niet lijdzaam in het leven staan of passief blijven in een gewelddadige of anderszins onaanvaardbare situatie. Ook verantwoording nemen voor wat jij of iemand anders gedaan heeft, blijft van toepassing.

Tijdens een workshop vergeving gaan de deelnemers kijken of ze bereid zijn de voordelen van het vasthouden aan woede, wrok en schuld op te geven. Ze kijken, waarover ze schuldgevoelens koesteren en in hoeverre ze zichzelf kunnen vergeven. Daarna kunnen ze een vergevingsoefening richten op een gebeurtenis in hun leven, of iets uit hun jeugd. Denk nooit dat alleen "erge" gebeurtenissen in aanmerking komen: alles waarover men nog boos is komt in aanmerking voor " vergeving".

Sommige zaken laat je stap voor stap los. Maak daarom "vergeven" een onderdeel van je levenspad, zodat je steeds meer donkere stukken uit het verleden loslaat. Dan kies je voor innerlijke vrede en mildheid voor jezelf en je omgeving en ontstaat opnieuw ruimte voor vreugde in het heden en de toekomst. Als je meer over de aktiviteiten van Loes wilt weten kun je kijken op www.kerncoaching.nl, of bellen voor een folder met 0182-672979.

Deze lezing wordt gegeven op Zondagmiddag 9 december 2001.
Aanvang 15.00 uur, de zaal is open om 14.30 uur.
Toegang is gratis.
In (Spiritueel Centrum) Studio Sekieta, Hoogstraat 162a te Haastrecht.
( 't poortje naast Museum Bisdom van Vliet).
N.B: Met openbaar vervoer goed te bereiken, de bus stopt voor de deur.

Voor info : tel. 0182-373086 / 06-20970285
Jannie van der Meer
Rozenplantsoen 20
2841 AN Moordrecht
de_lachende_boeddha@hotmail.com

De bijeenkomsten zijn gratis, daar ze voor een ieder toegankelijk moeten kunnen zijn en blijven.
Een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.
Koffie, thee en drankjes afrekenen bij Laura aan de bar.