HOME  | NIEUWS  | LACHENDE BOEDDHA  | SPIRITUEEL CAFE  | CURSUSSEN  | LINKS  | GEDICHTEN / SPREUKEN  | CONTACT  | GASTENBOEK  | ARCHIEF SPIRITUEEL CAFE
 
 
 
Verantwoordelijkheid nemen voor de medemensen. Spiritualiteit en het zeker weten. Vertrouwen hebben.

Wat is mijn doelstelling?

Ik doe mijn best, ik doe alle dagen van de week mijn best, maar ik ben ook maar "gewoon" een mens.
Ik probeer anderen wel te helpen, want ik weet uit ervaring, hoe moeilijk het leven is en kan zijn.
Het is ook wel eens moeilijk en ondankbaar, want gemene mensen (roddel en achterklap) zijn er altijd en overal. Ze zullen er altijd zijn en blijven, maar ze zullen mij niet afhouden van wat ik voel en dat wat ik wil doen. Eerlijk en oprecht zijn ten opzichte van jezelf en de ander, zuiver zijn van binnen en tanken bij die allesomvattende Liefdesbron, daar waar wij vandaan zijn gekomen, daar waar de oorsprong ligt van " liefde, licht en kracht".
Ik laat me geen angst aanjagen door ondoordachtheid van de ander (die slaapt nog) door jaloezie of gemeenheid. Ik heb (destijds, ik was toen 17 jaar) geen belijdenis gedaan. Maar, kan dat met alles wat ik nu heb geleerd en weet ook nooit meer doen. Voor geen enkele kerk hier op aarde. Ik kan en wil niet werken, langs een weg van een bepaalde geloofsleer, die mensen uitsluit, om wat voor reden danook. De universele liefde is voor alle mensen, niet een uitgezonderd, van elk ras, groot, klein, dik of dun.

Tenslotte volgt hieronder de reden, waarom ik (Jannie van der Meer) "de lachende boeddha" heb opgericht.

Ik droogde de tranen van de door anderen afgewezen en gepijnigde mensen en gaf ze troost.
En een klein beetje aandacht, warmte, hartelijkheid en liefde. Wanneer ik heel duidelijk zag, hoe mensen elkaar het leven zuur maakten door venijn, gemeenheid en rotstreken. Door het uitpakken van de veel te zware rugzakken, die mensen met zich meedroegen vol ge- en vooral verboden.
Ik zag ook de puinhoop in de wereld en zie het steeds weer (Amerika d.d.110901), de rampen en aardbevingen, dat maakt ook mij beslist wel eens radeloos, opstandig, moedeloos en ziek.

Dan nog even dit, wees niet bang om vragen te stellen, want geen enkele vraag is dom. Het zou alleen maar dom zijn hem niet te stellen. Kijk bij "contact" voor mijn adres, telefoonnummer of mail.

Tenslotte wens ik iedereen als bezoek(st)er van "de lachende boeddha", op het net, in het cafe of bij mij thuis

"Liefde, licht en kracht"

Met liefdevolle groet,
Jannie van der Meer

Terug